Säkerhetsbranschens lagar måste revideras till utveckling inte tvärt om. Ge Länsstyrelsen led verktyg istället för tvärt om. Gynna inte lilla raketmannen!

När de etablerade i en gren inom säkerhetsbranschen – vi kan säga en stark ledande position – vi kan välja ut ett område här och nu på måfå som det heter i alldaglig tal eller skrift. Larm Central – vad är en larmcentral? Man kan nästan höra det på ordet – det ska larma att ett brott kanske håller på att ske eller någon annan galenskap håller på att hända. Brand eller vattenskada kanske. Sedan måste ju en åtgärd ske. Eller hur? Mina vänner – det som en kund vill ha nu för tiden är inte kanske det som det stiftades lagar om på det glada 1970 talet. Sedan ska vi reda ut begreppen lite längre på olika saker och ting. Bevakningsbranschen – alltså där jag konsultar i och har gjort en längre tid.

Gemene man som köper tjänster har ingen aning vad ni pratar om – de vet inte ens om skillnaden på en väktare eller ordningsvakt. Så hur ska då kunden veta om det är bra med en väktare eller ordningsvakt i en upphandling eller för ett område? Av i naturen i ett vinstdrivande företag så rekommenderar alltså företaget X det som är bäst för X och sedan en offert till kund inte direkt vad som är bäst för kund direkt eller? Nu menar jag en inköpare som inte vet eller kan skillnaden på detta. Detta stöter jag på alldeles för ofta – vart finns den rådande etik och moral just nu i bevakningsbranschen? De flesta uppklarade spektakulära fall där polisen löst saker så har också kameror varit dit satta på ett olagligt sätt. Drottninggatan bombmannen – NK Anna Lindh.

Det finns en marknadsledande aktör vars VD skriker och gapar på varenda jävel som är och konkurrerar på hans område – han är lite granna som Karlsson på taket. Om nu inte denna man hade haft någon konkurrens så hade han varit som Kim i Nordkorea eller som Trumph skulle ha sagt – den lilla tjocka raket mannen. Alltså ingen utveckling alls. Så man kan säga att han motverkar sig själv.

Som att rekommendera bantning men säljer kokosbollar. Så här illa är det tyvärr i alla segment i bevakningsbranschen i bara då det gäller larmcentraler. Istället för att man välkomnar sund konkurrens så bygger man murar. Dessa murar håller nu på att rundas och det går fort nu mina vänner. Nu måste den konservativa branschen och transportarbetarförbundet samt länsstyrelsen gnugga geniknölarna ihop. Alla ni själv utnämnda upplysta despoter borde ju kunna då hitta lösningar till våra kära kunder.

Hacka inte på oss stackare som kommer med lösningar. Jag får ofta också höra att bromsningar i olika lösningar sker hos Transportarbetarförbundet – kan det verkligen vara så illa? Hur skulle det se ut? Måste nog ringa Jerker och höra. När började de starta företag – satsa pengar – affärsrisker – sälj marknad – lösningar på ekonomisk bärighet m.m. Det går inte vi kan inte göra så här. Facket kommer säga nej………… Jag har per de facto en ny idé – den kommer välta omkull saker och ting. Det lovar jag att Jerker och hans kamrater kommer att jubla åt. dock inte den lilla raket mannen.

Han sitter säkert nu och äter bullar med myndigheterna och vill stifta nya lagar så att han kan försvåra utvecklingen ännu mera. En levande ”bullfest”. Människor och företag kommer alltid skydda sig. Raketmannen – tillsynsmyndighet m.m var med i utvecklingen istället. Polisen sköter sig. Häng på där istället. Utveckla förändra det gör de kriminella ständigt så måste vi också göra. Så kom igen nu rocket man!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.