Norge köper in sig i Bevakning och säkerhetsbranschen – slukar i sig och leder stafetten. Alltså bestämmer de också den ”sjuka” prisnivån. Länstyrelssen och andra myndigheter bekymrar sig och har focus istället på företag som knappt existerar. Den låga nivån på moral och etiska frågor både hos myndigheter och företag får mig att må illa.

Men det finns hopp mina vänner. Det är inte så att alla är ”skruppel fria” det finns hopp. Det är en rådande konstig stämning som råder.

Öppenheten är i princip borta och jag kan på något sätt förstå detta. Så fort det är något företag som bjuder in så kommer det tio sura poäng tillbaka. Så fort någon kommunicerar ut ett ärligt och rakt budskap så är det minus poäng tillbaka. Är det någon som startar något nytt eller kommer med något nytt så ska det ifrågasättas – de surkålshjärnor ledda och på hejade av raketmannen och hans lärljungar gifta med de destruktiva och icke nytänkande tjänstemännen på myndigheterna. Polisen måste jag ge plus poäng de kommer med stormsteg nu och det är roligt.

De etablerade bolagen styr indirekt myndigheternas tjänstemän jag har tydliga exempel på detta nu. Men jag lovar jag ska inte ställa mig i ledet av raketmännens pojkar.

Nu kliver Norge/ Nokas in på säkerhet och Bevakningsbranschen och parkerar sig på allvar. På sätt och vis så är det så att konsulter och inköpare tillåter detta på ett bedrövligt sätt. Sätter man sig ner och ser över de upphandlingar som varit och ser till ordet som är så fullständigt brutalt nerkört – ordet heter kvalité kontra pris. Då mina vänner kan följa en röd tråd. Det lovar jag.

Har haft en tät kontakt med Länsstyrelsen om vissa saker och det handlar om att bedriva en seriös verksamhet. Jag kan ärligt och rakt säga att jag är bekymrad av den syn man har idag.

Jag är så pass gammal att jag dessutom varit med om en drös med sammanslagningar ………känner extremt många i vår bransch och jag lovar att precis alla öppet håller med mig om dessa saker, sedan vad som händer bakom kulliserna är något annat och det har jag respekt för också.

Men nu är det så att vi måste visa Norge också vad som gäller. Tack Svenska flickor för att ni visade vägen i spåret idag.

Ps kommer ni ihåg Flex Nex.

Till sist vill bara jag bara skriva till Morgan Johansson – se över bevakningslagen nu – inte sedan. Mycket märkliga och egna tolkningar nu av tillsynsmyndigheten.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.