Det är tusentals gripande varje månad som väktare ordningsvakter gör. Men den som de griper har de ingen aning om. Den gripnes cv kan vara lång.

Pratade med en gammal vän härom dagen när det gäller människor som man har gripit genom åren. Vi inom bevakning har egentligen ingen aning om vem personen är när man genomför gripandet som till en början kanske är ett enklare brott – stöld av ett par skor. Detta var jag själv med om . Det slutade med att alla hyllor runt omkring låg ner och söndertrasad uniform och blodvite ifrån både den vakt och ”rövaren”. När jag hade läget under kontroll så skrek jag bara rakt ut hur i helvete dum får man vara som slåss för sitt liv för ett par jävla skor.

Den som jag just hade gripit var lyst av polisen och hade misshandlat sin flickvän samt rån m.m. det resulterade också i att han blev utvisad. Alla dessa situationer befinner sig väktaren i ett läge där han inte har en susning av vem det är som stulit dessa skor.

Jag kommer att återkomma om denna problematik i Bevakning och säkerhetspodden där en gammal vän också kommer att berätta vad som hände den dagen då säkerhetschefen blev ihjäl körd av två tjuvar. Han var med och jobbade som väktare där och då det hände. Jag kom senare. Vi var båda nya i vårt yrke. Mer om detta också.

Lyssna den blir rakt ut och en sann historia ifrån väktar yrket.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.