Värdighet i upphandlingar – låt oss vara ett föredöme nu i höst. Etik och moral med en stor portion ödmjukhet. Är ni inte dugliga nog. Låt bli att räkna då.

Är extremt förvånad över att se så många mindre bra aktörer där ute anno 2019. Ödmjukhet är ett måste för undertecknad. Ödmjukhet för mig är ett lika med vad jag kan och inte då det gäller olika slags säkerhetsfrågor. Det kommer bli en intressant höst och det kommer hända mycket roligt och spännande där ute. Kan man hantverket och vet hur man bygger upp huset ifrån grunden så kommer ni få fart på sakerna. Om ni inte förstår. Låt då bli . Vänd er till någon konsult som kan låtsa er på rätt spår. Konstigt att i just säkerhetsbranschens skrå att detta kan ske – borde ju för fasen vara tvärt om. Nu finns där ute trist nog människor och bolag som säger eller påstår att de kan sin sak, rent av livsfarligt i vissa områden eller segment. Vi måste få ett stopp på eländet. Att branschen granskar sig blir bara smutsigt och jävigt på något sätt. Länsstyrelsen i all ära. Men jag tror nog att det bör komma fram något annat. Det behöver inte vara den ekonomiska delen bara. Det är också en form av yrkesskicklighet hos våra upphandlare eller inköpare. Det finns proffs – många bra konsult firmor nu. Men ett granskande organ måste till. Bara för man är ett stort bolag så är kanske många i mellan chefs nivå bra på chefsrollen men kan de hantverket? BYA extremt skickliga men totalt för PK men ett måste för de. De måste också utsättas för någon form av konkurrens. Alla måste ha det oavsett. Det går inte att slå mur kring detta – vattnet tar bara en annan väg och urholkar stenen till slut. Så jag vädjar nu till de stora aktörerna i den Svenska marknaden – ta nu tag i detta på ett värdigt sätt i höst. Det slår nu emot ER – det blir kontra produktivt. Lyft pp de stackarna istället och få med dessa i matchen istället. Annars lovar undertecknad att reformera vårt skrå. Väl mött där ute på fältet med hög svansföring. En ärlig kamp!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.