De icke affärsmässiga kommer nu att börja försvinna bort. Tacksam för det. Vem har råd med icke affärsmässighet.

Inom det praktiska säkerhetsarbetet så måste du vara en skicklig hantverkare. Om du inte kan lägga ditt tak på huset så anlitar du ett proffs och inget konstigt i detta. Men att gå ut och sälja säkerhet utan att veta vad som står på spel är rena kvacksalveriet. Inte affärsmässigt beteende. Jag kliver alltid åt sidan om jag INTE har kontroll. Likadant höjer jag min röst om det är någon som kliver in och ”gaggar”.

Att låta symbolvärden och personliga intressen vara styrande istället för affärsvärde – mycket vanligt tyvärr inom vår bransch. Sedan finns tvärtom också naturligtvis.
Att initiera projekt utan att bry sig om att det genomförs på ett tillfredsställande sätt – mycket vanligt och kan ses ofta i de utsatta områdena då rena politiska poäng ska tas.
Att göra samma sak, som visat inte fungerar, och tro att man får ett bättre resultat – ser ofta detta utslag tyvärr.
Att tillsätta människor i positioner enbart baserat på vänskap eller familjeband, detta är INTE okej någonstans men svårt att komma åt.
Att påta sig uppgifter där man saknar kunskap för att kunna göra en god leverans, alldeles för ofta – varför inte ta hjälp som sagt finns extremt många duktiga rådgivare.
Affärsmässighet är att vara ödmjuk inför uppgiften. Ödmjukhet för mig är att veta sin kunskap.

Så ha bra affärsmässighet mina vänner.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.