Vi löste vakanserna på bevakningsbolaget via telefonhytterna – eller olika pubar……

Vakanslösningskiosken jag var bitter då folk hade vandaliserat .

Detta är absolut inget jag hittar på.  Vi hade radio trafik via larmcentralen, det gick jätte bra för dessa att ropa ut på radion och påtala att jag hade fått sjukskrivning eller att en ny vakans hade dykt upp. På denna tid ca 30 år tillbaka så fanns inget alternativ att ställa in något pass eller meddela kund att tyvärr idag så kommer ingen till er. Det är klart att jag förstår att alla kämpar på idag också. Men på denna tid så hade vi också en påse med enkronor i bilen och en kunskap om vart televerket hade placerat ut sina telefonkiosker.

Sedan kom mobilen som en mindre portfölj och förstörde min tillvaro. Den var usel. Men hade naturligtvis en hög ”ball” faktor. Då var det bättre att göra överenskommelser med mindre pubar som jag snabbt kunde komma in på och lösa uppgiften i deras bakutrymme. Detta emot att jag naturligtvis gick ett varv på deras ”sylta” och snackade ut någon som satt och sov eller var tillräckligt på ”gasen”. Det var så att ibland så undrade väktaren om jag per de facto satt på puben och löste vakanserna……..

Det är väl klart att man satt på kontoret och löste uppgiften. Men att åka ifrån södra Huddinge till Solna så spar man ju tid och ibland så hann man helt enkelt inte.

Undrar hur jag skulle uppfatta alla tekniska hjälpmedel idag. Jag hoppar 30 framåt ifrån 80 talet. Undrar hur det skulle vara? Hur blir det om 30 år?

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.