VD Ulf Malm säger i poddcasten – ingen raket- forskning direkt. Men det är ju precis det som är det svåra. Att få fram resultat genom det enkla i säkerhetsarbetet. Jag har alltid då fått fram resultat – Malm också! Lyssna på poddcasten – noga och tänk till.

https://play.acast.com/s/bevakningochsakerhetspodden

Men först en skillnad – Lyssna också på vakten Roger som beskriver skillnaden på ordningsvakten och väktaren samt dess uniformering. Så är det. Men nedan kommer lite om det enkla.

Enkelheten är det absolut viktigaste och svåra i säkerhetsarbetet. Vilken intelligent dumskalle som helst kan göra saker större, mer komplexa och mer våldsamma. Det kräver en dos genialitet och en hel del mod att göra det motsatta.

Att göra då enkla saker och få fram resultat. Det är ju precis det som undertecknat gjort i stort sett i mitt entreprenörskap och det är precis det som Malm och Levander sysslat med för att få ett gott resultat i brottspreventions arbetet.

Nu är det tredje och absolut sista resan jag gör med ett bevakningsföretag. Bevakningsföretaget heter Svensk Fastighetsbevakning AB. Om ni undrar så är organisationsnumret 55 91 69 – 34 77. Ett plus resultat ifrån förra året. Var bara igång driftsmässigt då i ca två månader. Men fick ändå ihop en bra omsättning och ett riktigt bra resultat.

Det geniala var att vi gjorde det svåra till det enkla. Har haft en chef och är förvisso också en av mina äldre vänner. Han har och jag också förvisso en stor portion av vetgirighet – vissa mindre vetande varelser kallar det kontroll behov – det kanske låter så när jag ställer frågor. Men jag vill veta. Jag vill också bli bättre på det jag gör. När jag började blogga för ca 10 år sedan lovade jag mig själv att aldrig rättstava oavsett hur illa det än ser ut. Däremot ska jag alltid sträva efter att bli bättre och kunna formulera mig och skriva så att många kan läsa och förstå. Inget påhittat bevakningsspråk i dess fack termer. Utan att så många som möjligt ska kunna läsa och tycka till. Göra det svåra enkelt.

Att få arbeta med människor som är högpresterande och samtidigt godhjärtade och ha ett gemensamt mål är nog ”fan” det absolut bästa jag vet. Jag kan vara själv ”äckligt” krävande men har blivit både visare och äldre. I min värld så handlar det om energier – positiv energi. Negativ ska bekämpas bort snabbt i företagsbyggandet – många blandar ihop detta med att vara observant i ekonomin, galet. Alltid på ett vaket sätt med en stor portion av lösningsorienterat synsätt prata och diskutera ekonomi i byggandet. Alla ska vara med. Då kommer seglen att hissas och skutan rullar på.

Likaså med säkerhetsarbetet – inte svårt kan tyckas. Släck då branden, analysera har inte vi råd med inom bevakning.

Fastighetsägare – ett gott råd. Bry er om ert hus och dess omnejd då ökar fastighetsvärdet. Hur kan då inte Chalmers få fram en nyckel på detta ifrån Malms fråga? Enkelt, de gjorde det inte enkelt.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.