För att ett land ska fungera, ett samhälle en stad så är grunden säkerhet för de som bor och lever där. För att ett företag ska fungera så är det exakt samma sak. Anställda måste tro på den ledning som styr helt enkelt. En ledning som är trygg – har en plan och står upp för sina medarbetare.

Detta är absolut min fasta övertygelse. När nu femtonåringar blir skjutna på detta vis som i Malmö blir jag ledsen. Jag personligen är inte alls förvånad. Bara ledsen att det är på detta vis som sagt. Just nu på daglig basis så gör jag saker varje dag. De saker som jag gör eller verkar i tror jag att det har betydelse för mina arbetskamrater min hund eller Kerstin min dotter alla kollegor i branschen – polis – samhällsmedborgare – landet Sverige. Jag gör då saker med omsorg så jag känner att det har betydelse och förändringar till något bättre i vardagen.

Malmö måste nu göra jobbet igen – göra det igen. Samt igen. Malmö måste få in ny energi till den erfarenhet som de gamla har samlat på sig. Inte skrika om avgångar och andra bittra saker. De som nu har erfarenheten ska få så mycket energi och positiva saker så att alla känner att de behövs och får ny energi.

Energin och verktygen för att få till en förändring kan bara de som är där nu, precis just nu. Det finns många dugliga människor där i Malmö och lyssna på dessa. Men skapa och ge de medel så att de kan bada i överflöd av vad de vill ha.

En ledning av sund karaktär. Ett mål och en strategi. En tydlig plan som kan appliceras i vardagen. Att varje moment som man gör har en betydelse i vardagen och för en annan medarbetare eller medborgare.

Jag vet att det görs mycket och det ska alla ha beröm för – nu gäller det bara att skjuta till ännu mera energi – ni bestämmer energin ingen annan. Då kan vändningen av dessa illdåd att få en vändning.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.