Bevakning & Säkerhetspodden kommer att ”köra” på även anno 2020. En annan fråga är hur Iran kontra USA – kommer att påverka oss i Bevakningsbranschen? Jag är helt övertygad.

Har pratat och diskuterat en del i ämnet och kan bara konstatera att detta är en ny nivå än när Irak bombades ner.. Men varför är då detta värre? Jag är ju inte direkt man att svara på denna fråga men jag tror att de flesta Amerikanska mål är aktuella på ett annat sätt nu. Sedan är det en skillnad på Sunni och Shia muslimer där Irans högsta ledare ska vara av religiös ledare. Majoritet av landets invånare är Shia muslimer och islamiska lagarna är sharia med allt vad det innebär. Jag anser att detta är på en helt annan nivå än när USA gick in i Irak. Saddam arbetade ständigt för att hålla ihop landet. Men det är klart att det kan bli inbördes krig i Iran också naturligtvis – de är väl ca 90 miljoner invånare men majoriteten är trots allt Shia och det är det som håller ihop landet – de flesta andra i världen Sunni trots allt. Pratade om att vi skulle se nya folkvandringar i form av flyktingar och här är den största risken och vi samt stora delar av Europa måste vara beredda på detta. Vi i Bevakningsbranschen kommer få nya mål att bevaka om detta kaos kommer. Så är det bara. Vi får nu bara hoppas på en godartat utgång i detta krig som pågår för det är det.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.