Sverige valde en annan väg.Detta är inget vanligt virus! COV 19 har ställt till det för oss alla. Länder stängs ner. Spanien vill ha NATO hjälp. Läkare har dött. Jag kan skriva en lång lista som räcker ända ner till Kina där det startade. Ena sekunden säger expert X det slår över till andra kanalen och expert X säger något annat.

Coronaviruset fortsätter att spridas världen över. I flera länder har man vidtagit åtgärder i form av stängda skolor och gränser för att hindra smittspridningen – men Sverige har valt att gå en annan väg. Nu hyllas Sveriges strategi av tyska experter.

Vi får senare se resultat av detta. Vi kommer också få höra och se alla experter och professorer – forskare och andra ändra inställning. Precis alla har en åsikt. Facket vill stänga ner för man inte har skyddsutrustning. Undrar om hon hade resonerat likadant om hennes dotter skulle vårdas. Man kopplar in Filosofer i olika bedömningar om leva eller släcka liv……

Alla andra som har sjukdomar då? Att söka läkare och inte få svar – jävligt jobbigt då alla läkare har tagit plats på Intensiven. En lokal aktör här på Kungsholmen stängde ner vården redan för ca två veckor sedan. Kanske ännu längre tid. En stor sådan. Snacka om att skev belasta till andra sjukhus. Kontentan är alltså är således att sjukvården har förberett sig i tre – fyra veckor för denna pik. Alla har väl inte varit på Intensiven eller i TV rutan? Sverige! Vi blev inte tagna på sängen denna gång. Framför allt inte på sjukhussängen.

Hoppas att vi valt rätt väg och att vi nyttjade denna tid till något för denna tid.

Vi ska ta hjälp ifrån de som kan. Personal och utrustning kan mycket väl köpas och tas in ifrån Kina. Sluta också gagga om vilket liv som är viktigast. Alla har rätt att få vård mina vänner. Alla.

Se till att lyfta fram ERA bra sidor i dessa tider.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.