År 2014 – jag skrev då. Det är inte över förrän den ”feta” damen sjungit! I vissa lägen ska man aldrig vika ner sig. Det är en naturlag som gäller nästan i alla lägen. Framför allt i kriser. Cov 19 – har lärt oss jävligt mycket och lär.

D

Varifrån kommer uttrycket ”det är inte över förrän den feta damen sjunger”?
Ordspråket ”It ain’t over ’til the fat lady sings” är amerikanskt och refererar till roll­figuren Brünhilde i Wagners opera Nibelungens ring. Hennes nästan tio minuter långa aria är den sista i operan. Uttrycket antyder att man inte vet vad som komma skall förrän man har kommit till slutet.

För min egna del så är det som är vara mitt i skolbokens värld. Beteende och attityder och hur man agerar i kriser. Jag har själv upplevt hur kriser i olika skepnader. Dels självupplevt både företagsmässigt – ekonomiskt men också kroppsligt. Jag visste inte i julas och i januari månad hur rätt jag skulle få då det gäller Corona och när jag intervjuade Tamsons och frågade om vi var förberedda inför detta. Frågade många förvisso om detta. För ca 8 år sedan så spelade jag och en herre en pilot för en kvälls tidning och jag berättade då vad jag trodde om den privata bevakningssektorn kontra polisen och det kommunala. Det är precis vad som händer just nu. Jag ska kontrollera om jag får lägga ut den här på bloggen. Det handlar inte om att jag är någon ”spåkärring” utan att det handlar om att jag tycker detta med utveckling och brott är stimulerande och att jag måste hitta lösningar på olika problem. Sedan är jag sjukt nyfiken. Jag vill veta hur saker och ting fungerar. Det finns en till i min bekantskap som är lika nyfiken.

Det är ju självklart att Cov 19 inte är över och att vi nu alltid måste leva i detta på något sätt. Det kommer att finnas olika sektorer som aldrig kommer att bli desamma igen men de kommer hitta nya lösningar och det är jag övertygad om. Flyget är en sådan. Men det som verkligen äcklar mig och har alltid varit så före och innan pestens tid är brott emot människor som är svaga och inte kan värja på något som helst sätt. Exempelvis brott emot äldre som inte alls förstår vad som händer. Deras konton länsas eller blir rånade i sina hem. De utnyttjar nu också denna kristid. Äcklande….mina vänner. Vi ska ta er.
”It ain’t over ’til the fat lady sings” rätt stavar aldrig denna blogg sedan 2010…

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.