Vakten lämnade bevakning! En mördare.Minnetviktig del av säkerhetsarbetet.Både väktare och ordningsvakter beroende av detta. Själv har jag övat och dagbok. Alltid skrivit. Minnet förvrängs och spelar oss ett spratt.

Hur mycket kan vi lita på vår förmåga att minnas? Minnet är inte ett fotoalbum där allting är uppmappat och sparat för evigt. Den senaste neuroforskningen visar på bevis för det: vi har falska, förvrängda och modifierade minnen, samt oklara déjà vus.

Stycket ovan taget ifrån Kunskapskanalen. Detta har nog intresserat mig hela livet. Nu när jag varit sjuk så har mitt minne varit på låg varv. Jag har annars ett bra minne.

Jag och en kollega bevakade en mördare. Rättspyk Huddinge. Min kollega var äldre och hade haft en hjärntumör alternativ hjärnblödning. Doktorns rekommenderar schackspel. Perfekt tydligen för arbetsträning m.m. Han vi bevakade var på denna tid också en känd mördare. Vi skulle absolut inte göra något. Bara sitta utanför dörren. När läkaren kom följa med in. Inget annat. Mördaren var stor och mycket stor. Det han hade gjort är så brutalt att han kommer nog aldrig släppas ut. Vi löser av våra dag kollegor. Nu 1900 till 0700. Med en kollega som hade noll närminne.

Ha en skön kväll mina vänner. Jag återkommer med vad som hände. Det hände saker vill jag lova……..

Gå in på SVT och Kunskapskanalen. Program om minnet.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.