Det vi ser nu på vissa områden i Stockholmsförorter är ett skifte på olika maktstrukturer i den kriminella ”orten” en 10 år lång process av nötande emot de gamla. Vattnet urholkar stenen.

Vissa släkter som dominerat vissa områden är inte en självklarhet längre. Yngre råare punchpraliner kommer fram när solen går ner. Detta är inte en metafor utan så är det bara. Det är inte bara så att dessa praliner är i en organisation utan nu kan det också vara fri åkare. Ett exempel på detta är den såkallade dödspatrullen på sett och vis. Finns flera sådana ”praliner” eller patruller. Idiotiskt är det naturligtvis. Men jag har sett detta under sådan lång tid att för mig har det liksom blivit en naturlig del i utveckling.

Det handlar inte bara om tillgänglighet på vapen. Precis som Linda på NOA har sagt samt skrivit att myndigheterna lämnat dessa områden för decenier sedan. Detta stämmer och jag har sett detta ske med egna ögon.

DE som är födda i orten och lyckas – de sticker fortare en fa…..där ifrån. För mig en självklarhet. De som utbildar sig och kan göra en intern klassresa i släkten sticker och bildar familj på annan ort eller bara 4-5 mil där ifrån. Barnen får annan förskola och andra lärare. Jag raljerar inte utanså är det bara – fattar ni. Andra förutsättningar bara ett stenkast ifrån våldet och misären.

Sedan så är vi så in i helskotta naiva och tror att vi kan stödja vissa religisösa inslag med pengar – vi göder alltså nya ”praliner” att växa i myllan. Iden svenska faunan har det alltså tillkommit vissa element och faktorer som gör att den normala organiserade brottsligheten utsätts för prövningar ifrån alla nivåer. Många av de äldre strukturerna är således bortraderade – nya ”praliner” tagit makten. Låter flummigt kanske men ni som förstår så kan jag i skrivandes stund absolut inte namn ge grupperingar.

Återkommer om tystnadskulturen i dessa områden. Har också en kontroversiell lösning.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.