När jag började som säljare på Falck Security, året var 1992, då fick jag förklara mig varför vi hade över 400 kr på systembolaget Gullmarsplan.

Varför priserna på våra ordningsvakter bara går ner är ett bransch problem menar jag. Att förkasta ett anbud som har för låga priser ska också inköpare göra. Nu var vi med i en upphandling där man ligger på 203 kr.

Det går ju inte? Det faller på sin orimlighet. Jag kunde ju inte förklara att gamla ABAB var också statligt och därför var vi tre gånger så dyra. ABAB skolan var bra. Sedan var de flesta bra och bättre utbildade. Längre tid. Ställdes högre krav. Som företag så måste vi följa lagar och paragrafer. vi ska också vara bättre än våra konkurrenter. Men vi råder snart inte över utbildningfrågan. Den kommer ägas av polisen men vi har arbetsmiljö ansvaret men polisen är ordningsvaktenschef.

Vi har också en Bevakningslag att följa och den i sig är så uråldrig så den är inte anpassat även fast det är mycket som är bra. Det är föreståndaren på bolaget som bär ansvaret på detta – klart och tydligt. Detta kommer bli en nöt att knäcka. Oavsett parti färg mina vänner. Polis alltid. Ordningsvakt ibland med lättare poliära befogenheter. Nu också köra fyllskallarna.

Det kommer bli en stor gallring på ordningsvakter – klockan vrids tillbaka och det är mycket bra.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.