Peder – ryttar Peder! Att ha rivit och sedan gå in i om hoppning emot USA och fixa guldet i laghoppning i självaste olympiaden gör att jag undrar om han på något sätt är en icke svensk! Helskotta – vad bra det blev.

Detta var säkerhet på riktigt – han måste ha matat detta vart han än har varit, i duschen – när han sover, äter, går på toaletten.

Säkerhet för mig är att tömma ut alla tänkbara hot. Vilken man han är Peder. Okej de möter sina motståndare säkert ganska ofta och kan dessa, men nu handlade det om Peder och hans häst ”Allan” smeknamn. Annars All In. Självklart resten av gänget också, Henrik – Malin.

Men det är just denna omladdning som är så sjukt bra, okej de hade övat in olika senerion men ”fan” inte detta.

Innan Kerstin – alltså min sambo sedan 9 år tillbaka, jag kunde inget om denna sport – sedan är Kerstins förstjust i dressyren men självklart slukar allt kring detta.

Framför TV på landet och spektaklet börjar, Kerstin fullkomligt förvandlas när detta startas efter ett tag rycks jag med också, tävlingscellerna i min kropp vaknar, de har varit gömda en längre tid men nu jäklar, Kerstin använder båda händerna för skydd emot ögonen som någon slags kikare och sedan kommer primala ljud och stön. Elvis vår hund har lämnat huset – han blir stressad och undrar vad som står på. Själv går jag in i någon slags bubbla och försöker trycka bort norrastås primalskrik om att vi sta dom jävlarna – de gamla AIK sångerna bubblar fram i ”skallen” samtidigt som jag hör TV Herik gapa och hans koolega, Kersyin har redan skrikit och nu börjar hennes ögon bli blanka.

Skulle aldrig kunna tro att detta spekatakel inom ridsporten skulle få mig till detta känslomässsiga rus, nationalsången och nu stor gråter Kerstin och Elvis vår hund sitter bedvid och gnäller samtidigt som han pratar, hanförstår att något stort är gjort, jag fösöker nå fram till Kerstin, omöjligt. Går ut och börjar beskära äppelträdet istället.

Jag förstår mycket väl Kerstin – hon är också bekant med många ryttare eftersom hon arbetat inom denna sport bland annat som ridlärare.

Skillnaden mellan damfotboll – damhandboll- herrar. Måste ändå vara säkerhet i den bemärkelsen – öva – öva – öva, på allt tänkbart som kan hända, nu var bollsporterna säkert klara på saker -men icke det mentala. Peder och gänget ligger med stor sannolikhet långt före.

Jag menar – de har extremt lång erfarenhet- Malin har ridit för landslaget i ca 30 år så också Peder vad jag förstår, men hur somhelst. Övning ger färdighet.

Ett som är säkert – det oförutsägbara kommer igen och igen. Det ända som inte är bestående är föränderligheten allt annat förändras som Socrates sa.

När Peder fick Jerringpriset så trodde jag att han var inom bilsporten – skojar lite, men jag var inte glad. Ville annat då. Men för mig får han gärna ta det igen och igen….. ingen rättstavning som jag sagt, igen och igen.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.