Jag är ledsen och jävligt ”lack” nu. Inte lite utan …. Han blev skjuten, samtal ifrån platschef….vila i frid – våra vakter har hälsat på honom i många år. Så har jag också gjort. Han var alltid artig, han log alltid. Han blev skjuten. Han var inte måltavlan – troligen hans son. Gärningsmän – 15 år respektive 17år – troligen.

Jag såg något idag som jag inte sett tidigare hos min vän och vakt i Alby han var liksom jag ledsen – arg – förtvivlad på ett annorlunda sätt så också jag nu, vi sa inget bara nickade köpte blommor. Vi hade samlat de flesta och åt en lunch. Jag hade tidigare varit runt i centrumet och pratat innan just denna dag idag, det märkliga är att det finns någon slags tyst överenskommelse i sorg och nu ”fan” får det vara nog. Vi känner till området väl och vet vilka som är kriminella och inte , efter över 20 år så vet man. En extrem erfarenhet och den går inte att byta bort.

Jag såg ett flertal av de äldre kriminella – en av de som per de facto bor i Alby men har sin kriminella karriär några mil där ifrån mötte jag på parkeringen då jag skulle åka där ifrån. Han gick emot mig jag gick rakt emot honom, jag ville ”klappa” till honom. Jag stirrade han försökte och vek undan , jag skrek att nu fan får det vara nog, han skrek tillbaka att han vet.

Du får en reptilhjärna till slut – du ser hur jäkla illa vissa mår. Du kopplar av ditt förnuft och tänker bara på andning och luft samt vilka som står vad och hur situationen är. När jag kommer till vissa områden där vi arbetar och verkar i så har jag vissa knep för att känna av olika slags spänningar.

Men när döden kommer och jag/vi är bekant eller känner offret så kommer känslorna hos mig vare sig jag vill eller inte. Jag själv får till korta kommande och tror att alla fattar. Men självklart så är det inte så. Jag stänger in mig. Biter ihop.

En av vakterna – en erfaren. Han sa att Håkan, det sätter sig i min hjärna och vill inte gå bort. Jag tänkte direkt, vad ”fan” gaggar du om? Men jag höll käft och tur vad det. Han har rätt. Så jävla rätt. Vi går på helspänn hela tiden. Utan att vi vet om detta.

I detta område de senaste åren. Skjutningar samt skjutningar där döden har blivit utgången. misshandlar. Butik – sönderslagen. Bränder. Bränder med dödlig utgång. Vapen och knarkaffärer vardag, knark langare visar öppet sin beväpning under jackan.

Fortsättning följer. Måste avsluta nu, ska iväg…..

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.