Det är högtid att advokatsamfundet tar tag i Foyen och deras Panaxia härvornas advokat!

banner-blogGeneralsekreterare när ska ni granska Foyen? Någon måste väl ha hört av sig till er?

Alla advokater står under Advokatsamfundets tillsyn. Om du är missnöjd med en advokat kan du skriva till Advokatsamfundet och göra en disciplinanmälan.

Alla advokater måste följa god advokatsed. Om du anser att din advokat har brutit mot god advokatsed kan du göra en anmälan till Advokatsamfundets disciplinnämnd. Anmälan måste vara skriftlig och måste vara undertecknad av dig personligen.

När den anmälde advokaten har yttrat sig över dina anmärkningar får du tillfälle att kommentera yttrandet. Efter att skriftväxlingen i ärendet har avslutats prövar Advokatsamfundets disciplinnämnd om advokaten har agerat i strid med god advokatsed.

Om disciplinnämnden finner att advokaten har agerat i strid med god advokatsed tilldelas advokaten en disciplinär påföljd. Påföljderna är erinran, varning (som kan kombineras med straffavgift) och uteslutning. Disciplinnämnden har även möjlighet att enbart göra ett uttalande.

Att göra en anmälan kostar ingenting. Normalt prövar disciplinnämnden bara anmälningar där anmälaren är klient, motpart eller på något annat sätt berörd av saken.

Disciplinnämndens beslut kan inte överklagas av anmälaren.

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.