Mycket tung kriminalitet med bilbränder, vapen, öppen narkotikaförsäljning.

Kära läsare – det var ett tag sedan jag skrev men kan inte hålla mig längre ifrån tangentbordet, bilden nedan är slående just nu för mig där jag befinner mig, jag ser öppen narkotika försäljning nästan varje dag.

poliker förortUndertecknad har suttit i mängder med möten med lokal politiker och andra beslutsfattare, lokala poliser som gör så gott dom kan men olagliga verksamheter fortsätter. Nu var det ett tag sedan jag arbetade med bevakning i våra förorter men är nu tillbaka där jag en gång startade och det har bara blivit värre mycket värre. Nu är det skottlossning i princip varje dag. Vad har hänt sedan sist? Jo man har ifrån myndigheternas sida dragit sig tillbaka man har lyckats göra om polisens verksamhet samt att de kriminella har sett luckan och tagit mark.

Gängen krigar om marknadsandelar/ territorium. När polisen kommer ut i garagen så är de kriminellas syn att de ”staplar” in i deras vardagsrum.

Ett bra exempel på detta är vad som hände här i närheten där vi har kontor. Polisen var på  för mig ett rutin uppdrag i Hallonbergen i ett garage, när de sedan skulle åka ut därifrån så slänger man cementblock ovanifrån själva taket. Budskapet är tydligt, kom inte hit då får ni ”fan” problem. De mindre gangsters har ej heller någon konsekvens analys , dom kan skjuta en person för en mycket liten summa pengar. Det kan vara att man är skyldig för ett köp av en mindre bit hasch. För att få ihop det man är skyldig så måste man naturligtvis begå brott. Nu ser jag det igen men inte så här öppet.

köp knark

Det kommer att kosta pengar för att lösa detta nu men det kommer att kosta ännu mera om man väntar. Vänta inte. Jag har skrivit om detta tidigare men nu har jag sett det igen. Jag visste mycket väl om att vissa platser i stockholmsförorter förvandlas på kvälls och nattetid men nu är det ingen skillnad – affärerna måste rulla på. De flesta har inget jobb, ingen inkomst. Bor hemma hos mamma och pappa.

Nästa blogg kommer att handla om senaste rättegången i Panaxia skandalen den domen faller den 20/10.

Håkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.