Dessa sjuka telefonsvarare alla företag samt myndigheter har! – Hej och välkommen kan du beskriva ditt ärende…..

Hej mina vänner, ni/ jag råkar ut för detta varje dag.  Företagen som har detta är allt ifrån försäkringsbolag till myndigheter, det som jag vill berätta är att jag har nu försökt nå vissa myndigheter och försäkringsbolag och blir alltid stoppad av dessa ”skit” apparater.

När jag skulle ringa mitt försäkringsbolag och anmäla att min cykel blivit stulen så gav jag upp efter tre dagar. Jag Håkan Isaksson lovar till er att jag aldrig ger upp lätt.

Bara att sitta med min mobil och försöka komma fram kostar ”skjortan” – under en period så ringde jag myndigheter och det hela har blivit en dyr historia för mig. Skattemyndigheten måste ändå slå rekord!

Jag tror att det var tre eller fyra dagar så försökte jag få komma fram till denn myndighet. Ni har säkert råkat ut för detta själva hos dom.

När jag ringde på detta nummer så hade jag nr 98 i kön och det skulle ta ca 20 minuter att få kontakt, men innan man hade hamnat där så var jag tvungen att beskriva mitt ärende, jag hade brottats fram och tillbaka för mitt ärende var en komplicerad historia och jag visste hur jag skulle beskriva mitt ärende.

Hur gör då en invandrare som har språkproblem?  Detta är galet, vet ni vad dessa maskiner säger innan också? – Jo vänta kvar, vi håller på med en kundundersökning. Hahah, mina svårt och förvärvade pengar skulle dessutom gå åt till deras undersökning. Chefer! Se till att bemanna annars tappar ni kunder.

Nu på morgonen så pratade jag med en bank apparat, som ville att jag skulle knappa in mitt personnummer gång på gång, jag gav upp.

Denna händelse är den bästa, jag ringer upp en myndighet för att kontrollera en sak, jag har varit på ett säkerhetsmöte i Skärholmen och sätter mig i bilen och ska åka emot Stockholm. Sitter i bilköerna ifrån Skärholmen och får apparaten i örat och beskriver vad jag vill ha hjälp med, jag får då höra att jag har plats nr 128 i kön.

Efter ca 20 minuter så börjar jag närma mig Västerbron söder ifrån. Jag vet då att exakt vid brofästet så kommer min telefon dö, jag har ingen täckning där. Jag har nu lovat min kund att återkoppla snabbt till honom. Det var en sak som vi var tvungna att få verifierat via denna myndighet, nu har jag bara två val tänker jag, helt sonika bara stanna bilen på gatan och lotsas att bilen dog eller parkera helt olagligt i bussfilen, jag valde bussfilen.

Nu sitter jag vid den nybyggda Gallerian på Söder med en tjutande buss bakom mig och en galen rättshaverist knackande på rutan, telefon dog. Jag startar bilen och ber en bön med svetten rinnande för pannan, kommer adrig prata med apparater när jag sitter i bilen eller är stressad.

Ha en skön helg mina vänner! Släng era apparater, tänk om man skulle behöva ringa efter ett tandläkarbesök? – Beskriv ditt ärende…

 

Dela på
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.