Tomten heter Kina i Ryssland. Vem vet – det kanske ordnar sig med lite hjälp?

Hej mina vänner.

Kina erbjuder Ryssland hjälp och det är väl klart, det vore dumt annars. Tänk om blickarna skulle vändas emot Kina ännu mera då Hongkong frågan inte är på tapeten. Det är perfekt för Kina att ha någon framför sig då det gäller tveksamheter i demokratiska frågor. Ryssland får inte svika  Kina på den frågan och Kina får inte svika Ryssland.

Nord Korea kör sitt ”race” förstår inte varför Kim inte får mera hjälp? Han är på sätt och vis gamla kusinen. Kommer han få hjälp på sikt. Kan box 121 hjälpa andra stater som är odemokratiska?

Kina är berett att bistå Ryssland ekonomiskt – men tror att landet har förmågan att på egna ben reda ut de ekonomiska problemen, säger den kinesiska utrikesministern.

– Om den ryska sidan behöver, så kommer vi att bidra med den hjälp som krävs, utifrån vår kapacitet, säger Wang Yi till statskontrollerade China Daily.

Den ryska rubeln har tappat runt 45 procent av sitt värde mot dollarn hittills i år. Krisen fick centralbanken att chockhöja styrräntan till 17 procent i förra veckan.

Det kommer bli ett spännande 2015 på denna fråga.

 

Vi höras!

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.